< ---- Terug naar de voorpagina

Levenskunst

Levenskunst, wat houdt dat in? Een essentiële vraag voor iemand als ik die mensen daarin wil bekwamen. Verbinding is voor mij het sleutelwoord. De mens die zich wezenlijk verbonden heeft gevoeld met een persoon, taak of missie zal aan het eind van de rit zeggen dat hij een goed leven heeft gehad. Degene die een plaats weet te vinden voor zijn liefde en/of hartstocht, verstaat de kunst om te leven.

Welke mensen brengen deze verbinding dan tot stand? Het zijn degenen die zich durven te laten zien ondanks het feit dat zij niet perfect zijn. Die dus de moed hebben om zich kwetsbaar op te stellen. Waarom durven zij dat? Omdat zij zichzelf ondanks al hun gebreken van waarde vinden. Een eigenwaarde die ook na een afwijzing of mislukking overeind blijft. Zij laten zich niet uit het veld slaan.

Kortom: Jezelf van waarde vinden, en jezelf te laten zien. En als gevolg daarvan volop in het leven staan en je iedere dag te laten verrassen. Binnen alle beperkingen die het leven eigen zijn. Dat is voor mij levenskunst.

Alle methoden en instrumenten die ik gebruik in mijn levensloopbegeleiding zijn daarom in essentie hierop gericht. 

 


< ---- Terug naar de voorpagina

Namaste Webdesign